Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Renovatie brug over de E314 in Genk start half maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint op 13 maart met de renovatie van de brug over de E314 van de Mispadstraat in Genk. De brugconstructie is in slechte staat en ondergaat daarom zowel aan de boven- als onderzijde een grondige vernieuwing. De werken zullen drie maanden duren, al kunnen weersomstandigheden de timing nog beïnvloeden. De brug wordt ontmanteld tot op het brugdek en vervolgens zorgvuldig terug opgebouwd. Nieuwe brugvoegen, betonherstellingen, boordstenen en leuningen zullen de levensduur van de brug aanzienlijk verlengen. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt. Aan de onderzijde van de brug, over de E314, wordt het beton plaatselijk hersteld en voorzien van een nieuwe coating. Ook de cantilevers, dat zijn de trapvormige oplegpunten waar het middengedeelte van de brug op rust, worden aangepakt.

Renovatie brug over de E314 in Genk start half maart

Op de E314 zal er in beide rijrichtingen enige hinder zijn ter hoogte van de brug. Het verkeer zal over twee rijstroken in elke richting langs de werfzone kunnen rijden, eventueel met een snelheidsbeperking. ’s Nachts zal op bepaalde momenten één rijstrook worden ingenomen als werfzone. Op de Mispadstraat is de brug afgesloten voor het verkeer. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen in twee richtingen de aangegeven omleidingen. De investeringen in bruggen maken deel uit van een ruimer plan voor de vernieuwing van Vlaamse wegen, bruggen, tunnels en sluizen. Veel van die kunstwerken werden gebouwd in de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw en vandaag zien we een ouderdomspiek van die infrastructuur.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten