Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Roeselare zoekt ontwerper voor site Moerman

De stad Roeselare is op zoek naar een ontwerper die de herontwikkeling van de Moermansite vorm kan geven. Na de goedkeuring op de gemeenteraad begint de zoektocht naar een ontwerpteam. De stad hoopt eind dit jaar de ontwerper te kunnen aanstellen. De heraanleg wordt afgerond in de zomer van 2024.

Roeselare zoekt ontwerper
©Suriyo - stock.adobe.com
De opdracht omvat het creëren van een nieuwe koelteplek in het stedelijke centrum van Roeselare. Roeselare wil in dit stadsdeel ruimte voor verpozing in het groen, waar kinderen kunnen spelen en ouders elkaar ontmoeten.
 
Hitteplek
 
Het grote verharde oppervlakte van de Moermanparking is een belangrijk werkpunt inzake hitte. Dit grootschalige onthardingsproject past in de projectoproep ‘hittebestendige stad’ van de Vlaamse overheid.
 
In het verlengde van de Ronde Kom en de Kleine Bassin liggen kansen om een extra groenblauwe long te voorzien. Denk maar aan waterinfiltratie en -buffering, bomen en planten, … die bijdragen tot meer biodiversiteit, meer zuurstof en gezonde lucht in de stad.
Roeselare krijgt 425.000 € voor de herinrichting van de Moermanparking.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten