Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Ruim 400.000 euro voor nieuwe fietspaden in Boutersem

De provincie Vlaams-Brabant subsidieert 411.397 euro voor de aanleg van nieuwe fietsinfrastructuur langs de Koutemstraat en de Torenhofstraat in Boutersem tussen Vertrijk en Willebringen. De lengte van dit traject bedraagt meer dan 1,340 km. De fietspaden zijn voorzien in grijze betonverharding met een dikte van 20 cm met daaronder een fundering.

Ruim 400.000 euro voor nieuwe fietspaden in Boutersem
Omwille van het meervoudige karakter van het traject werd ervoor gekozen de infrastructuur aan te leggen in vier verschillende segmenten met fietssuggestiestroken van 1,75 m breed of vrijliggende fietspaden van 1,75 m, afhankelijk van wat de omgeving toelaat voor de infrastructuur.
 
De subsidie voor deze fietspaden komt uit het Fietsfonds, een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. 
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten