Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Sassevaart bouwt Nieuwe Sluis Terneuzen

De Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie heeft het contract voor de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen (foto) definitief gegund aan de Nederlands-Belgische joint venture Sassevaart. Op 17 juli reeds werd het voornemen tot gunning aan alle betrokken partijen bekendgemaakt.

sassevaart

Tijdens de verplichte termijn zijn geen bezwaren ingediend. De Sassevaart bestaat uit de bouwbedrijven BAM Contractors, BAM Infra Nederland en Van Laere, het baggerbedrijf Dredging International en DIMCO, specialist in water- en burgerlijke bouwkunde, beide dochterbedrijven van DEME. Het contract heeft een waarde van 753 miljoen €.

Joint venture

De joint venture zal instaan voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud gedurende twee jaar van de nieuwe sluis. Die wordt aangelegd aan het huidige sluizencomplex van Terneuzen, tussen de Westsluis en de Oostsluis. De sluis wordt 427 m lang, 55 m breed en 16 m diep. De werken zouden eind dit jaar starten en ongeveer vijf jaar in beslag nemen. Naar verwachting kan in 2022 het eerste schip door de nieuwe sluis varen.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten