Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Schilders zonder hoogtevrees

In het windpark in Westerlo is een team specialisten de voorbije dagen bezig geweest met een job op letterlijk hoog niveau. Om in regel te zijn met de luchtvaartvoorschriften moest een extra rode band geschilderd worden op de wieken van de windturbines. Het schildersteam raakt via een luik aan de voorkant van de rotor. Met touwen en heel wat beveiliging, laten ze zich voorzichtig zakken tot op de juiste hoogte. Na wat poets- en schuurwerk kan er dan geschilderd worden.

schilders 1

Het Storm-windpark in Westerlo bevindt zich achter de DAF-fabriek aan de E313. Het windpark produceert 10.000 MWh per jaar, goed voor het jaarverbruik van 2.850 gezinnen. Via de coöperatieve Storm CVBA participeren 194 inwoners van Westerlo in dit windpark en kunnen daardoor genieten van groene stroom aan een voorkeurstarief. Storm is een Belgische windparkontwikkelaar met als voornaamste betrokkenen TINC Comm.VA, PMF Infrastructure Fund nv, Clean Energy Invest cvba, ParticipatieMaatschappij Vlaanderen nv en Black Swan nv.

De twee actuele bouwwerven van Storm in de Haven van Gent en in Melsele vorderen goed. In de Haven van Gent zijn de palen voor de fundering geheid. Binnenkort start de bouw van de eigenlijke fundering. Op de werf in Melsele is men volop bezig met het aanleggen van de toegangswegen en de platformen. Eerstdaags wordt gestart met de aanleg van de elektrische bekabeling.  Volgende  maand worden ook in Melsele de palen voor de fundering geheid.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten