Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Som vzw fuseert met Veneco

De vzw Som, vooral gekend als ‘Woonwijzer Meetjesland’, fuseert met Veneco, een intergemeentelijke vereniging van 21 gemeenten rond Gent. Met deze fusie-operatie wordt de betrokkenheid van de gemeenten op de werking rond wonen, energie en klimaat groter.

Som vzw fuseert met Veneco
De Vlaamse Overheid moedigt intergemeentelijke samenwerking voor wonen aan en geeft daarvoor ook subsidies. Er zijn acties rond divers en betaalbaar wonen, de woningkwaliteit en het woon- en energieloket waar inwoners terecht kunnen met vragen. Daarnaast kunnen de intergemeentelijke werkingen met aanvullende activiteiten eigen accenten leggen. 
 
Het fusietraject werd vorig najaar opgestart. Sinds 1 juli maakt Som vzw deel uit van het team streekontwikkeling bij Veneco, dat de volgende gemeenten groepeert: Aalter, Assenede, De Pinte Destelbergen, Deinze, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Kruisem, Lochristi, Lievegem, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Oosterzele, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten