Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Spaarbekken van 3 tot 4 miljard liter water in Ranst

De Zwaaikom in Ranst zal niet worden ontwikkeld als bedrijventerrein, maar krijgt een nieuwe toekomst als spaarbekken van drie tot vier miljoen m³ water, bestemd voor de Antwerpse drinkwaterproductie. Vlaams minister Zuhal Demir start een planningsproces op voor een ruimtelijk uitvoeringsplan dat dit mogelijk moet maken. 

Spaarbekken van 3 tot 4 miljard liter water in Ranst
Een spaarbekken zorgt voor een natuurlijke, eerste zuivering van het ruwe water uit het Albertkanaal. Daarnaast vormt het water in het spaarbekken een strategische reserve. Het nieuwe spaarbekken in Ranst zal een oppervlakte van ongeveer 25 ha innemen. Drinkwatermaatschappij Water-link heeft reeds drie spaarbekkens in dienst met een totale inhoud van meer dan 7 miljoen m³. 
 
De drinkwatermaatschappijen laten intussen weten dat, ondanks de huidige droogte, de drinkwaterbevoorrading in ons land niet in het gedrang lijkt te komen. Voorlopig ligt het probleem niet bij de drinkwatervoorraad, maar bij de stand van de waterlopen.    
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten