Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Spitsstrook op E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in de zomer van 2018 met voorbereidende werken voor de aanleg van een 12 km lange spitsstrook tussen Groot-Bijgaarden en Affligem. De strook wordt enkel aangelegd in de rijrichting van Gent/Oostende en zal lopen van aan het servicestation van Groot-Bijgaarden tot aan het op- en afrittencomplex van Affligem.

spitsstrook
Mobilit.Belgium

Volgens de huidige planning zal het eerste stuk van de spitsstrook (van Groot-Bijgaarden tot het op- en afrittencomplex van Ternat) opengesteld worden in 2020, het tweede stuk (van Ternat tot in Affligem) in 2021.

De komende jaren zullen de volgende ingrepen uitgevoerd worden voor de aanleg van de spitsstrook. De planning van deze werken wordt momenteel uitgewerkt.

  • Een tweetal kilometer voor het op- en afrittencomplex Ternat: structureel onderhoud van het wegdek van de pechstrook en de rechterrijstrook;
  • De aanleg van de aansluiting van (de op- en afritten van) het servicestation op de spitsstrook;
  • Aanpassingen aan de aansluiting van het op- en afrittencomplex van Ternat op de E40;
  • Vervanging van de “bovenbrug” van de Jan Mertensstraat in Groot-Bijgaarden (net voorbij het tankstation);
  • Aanpassing van de ‘onderbrug’ (= een locatie waar de snelweg over een lokale  weg gaat) van de gewestweg Asse-Ternat (N285).
     
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten