Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Spoorvorming op Sint-Truidersteenweg (N79) wordt aangepakt

De Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon kampt in beide rijrichtingen met spoorvorming. Dat probleem wordt de komende weken aangepakt. Zowel de onderfundering, de fundering als het asfalt worden vernieuwd en dat telkens over de volledige breedte van de rijstrook. Het gaat om zeven zones tussen de kruispunten met Graethempoort en de Tongersesteenweg. De werken zullen drie weken duren en worden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Spoorvorming op Sint-Truidersteenweg (N79) wordt aangepakt1
Oleshko Artem
De werkzaamheden passen in het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Via zogenaamde proeftuinen kan er van de bestaande regelgeving worden afgeweken om zo met kleine infrastructuurwerken gevaarlijke punten op gewestwegen aan te pakken en om het gebruik van de fiets te bevorderen. Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over ongeveer vijftig projecten. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten