Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Spoorwegbrug van de E314 in Lummen wordt gerenoveerd

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint op 11 februari met de renovatie van de spoorwegbrug van de E314 over het treinspoor van Diest-Hasselt. De waterdichting en de brugdekvoegen worden hersteld in de rijrichting van Leuven. Aan de onderkant van de brug, nabij de spoorweg, de Breedvenstraat en Donderbosstraat, worden eerst betonherstellingen uitgevoerd. Ook de waterafvoer wordt er opgebroken en vervangen. Vervolgens wordt in de richting van Lummen het dienstpad aan de brug vernieuwd. Het dienstpad aan de buitenzijde van de brug wordt opnieuw opgebouwd met een nieuwe fundering, verankering, coating en asfaltering.

Spoorwegbrug van de E314 in Lummen wordt gerenoveerd

In de laatste fase wordt de brug in de rijrichting van Leuven ontmanteld. Er komt een nieuwe waterdichting om toekomstige waterinsijpeling en betonrot te voorkomen. Het dienstpad, de pechstrook, middenberm en beide rijstroken worden gerenoveerd. De brugdekvoegen worden hersteld en er komt een nieuwe asfaltlaag. In beide rijrichtingen worden nieuwe vangrails geïnstalleerd en in de middenberm komen er betonnen geleideconstructies. Deze aanpassingen moeten de levensduur van de brug verlengen en het rijcomfort voor verkeer op de snelweg verhogen. De werken zullen, onder voorbehoud van weersomstandigheden, vóór de bouwvakantie in juli 2023 afgerond worden. 

Het verkeer op de E314 zal vanaf eind februari hinder ondervinden van deze werken. Het verkeer richting Lummen zal tot eind maart gedeeltelijk over de pechstrook geleid worden en er wordt een snelheidsbeperking in de werfzone ingevoerd. Vanaf maart tot de zomer wordt verkeer richting Leuven via doorsteken in de middenberm over twee versmalde rijstroken aan verlaagde snelheid geleid. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten