Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Start voorbereidende werken over Hasseltse Grote Ring

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start in Hasselt met de voorbereidende werken voor de fiets- en voetgangersbrug over de Gouverneur Verwilghensingel (R71).

Ontwerp zonder titel (41)
AWV

De huidige oversteekplaats over de Gouverneur Verwilghensingel ter hoogte van de Elfde-Liniestraat maakt plaats voor een verbindende fiets- en voetgangersbrug. De brug gaat het kruispunt veiliger maken voor fietsers en voetgangers en zorgt voor een vlottere doorstroming op de Grote Ring. De bestaande bomen langs de Grote Ring worden maximaal behouden.

Eerst worden de bestaande portieken met verkeerslichten vervangen door tijdelijke verkeerslichten. In functie van de werken worden de verkeerslichten, samen met die van de aanpalende kruispunten, aangepast om de doorstroming op de Grote Ring zo optimaal mogelijk te houden. 

In de loop van januari bereidt AWV op de Grote Ring ook een nieuwe tijdelijke inrit naar de zijweg voor. Buiten de spits neemt de aannemer mogelijk een rijstrook in om de werken te kunnen uitvoeren. Daarna zijn de nutsmaatschappijen aan zet. Zij moeten alle leidingen en kabels verleggen die in het tracé van de nieuwe brug lopen. Het gaat om complexe werken die zo’n zes maanden in beslag kunnen nemen.

Ontwerp zonder titel (42)
AWV
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten