Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

In Dilsen-Stokkem wordt vanaf begin augustus het tweede deel van de fietspaden op de Boslaan (N75) vernieuwd. In totaal gaat het om ongeveer 10 km fietspad. Het bestaande fietspad in beton wordt volledig opgebroken en in asfalt heraangelegd. Het nieuwe fietspad wordt twee meter breed. De groenstrook blijft behouden maar schuift een beetje op. Omwille van de verbreding verdwijnt de pechstrook over de volledige lengte van de Boslaan, behalve ter hoogte van Sparrendal in Lanklaar. 

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De werken duren tot begin oktober. Asfaltwerken zijn echter weersgevoelig, waardoor de planning nog kan wijzigen. Eerder dit jaar heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad richting Lanklaar al vernieuwd. Nu gaat het om het fietspad richting As, vanaf de rotonde met de Nationaal Parklaan in Dilsen-Stokkem tot net voorbij de brug over het oude Kolenspoor in As. De ingreep zal voor meer comfort zorgen op de fietsroute tussen het oude station van As en de Maasvallei in Dilsen-Stokkem.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten