Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

TINC blijft groeien en boekt uitstekende jaarresultaten

Het Belgische beursgenoteerde infrastructuurfonds TINC (The INfrastructure Company) bleef ondanks de strenge en verlengde maatregelen in de strijd tegen Covid-19 groeien en presenteert in zijn jaarverslag uitstekende resultaten. De spreiding van de activiteiten over verschillende gediversifieerde focusgebieden met een eigen dynamiek, heeft de impact van de gezondheidscrisis op de portefeuille van TINC beperkt.

TINC blijft groeien en boekt uitstekende jaarresultaten-prinses-beatrixsluis
Aandeelhouders mogen voor het vijfde jaar op rij rekenen op een verhoging van het dividend en ontvangen 0,52  € per aandeel. Het portefeuilleresultaat over het voorbije boekjaar bedraagt 36,5 miljoen €, een groei met 62,1% tegenover vorig jaar. Dat levert een nettowinst op van 31,1 miljoen € of 74,1% meer vergeleken met vorig boekjaar. Deze uitstekende resultaten zijn het resultaat van de groei van de portefeuille, de goede prestatie van de participaties en de stijgende marktprijzen voor kwaliteitsvolle infrastructuur.
 
Het eigen vermogen van TINC groeide tot 457,9 miljoen € of 12,59 € per aandeel (+ 2,7% tegenover het vorige boekjaar). De investeringsportefeuille bevat momenteel 22 participaties in België, Nederland en Ierland met een reële waarde van 396,9 miljoen € (+ 16,6% tegenover het vorige boekjaar). Door de combinatie van de huidige participaties en de uitstaande contractuele investeringstoezeggingen groeit de portefeuille van TINC op termijn tot circa 420 miljoen €.
 
TINC is een investeringsmaatschappij die participeert in bedrijven die actief zijn in het realiseren en uitbaten van infrastructuur. Het bedrijf biedt een gediversifieerde portefeuille aan van participaties in publiek-private samenwerkingsverbanden, energie -en vraaggestuurde infrastructuur in België, Nederland en Ierland.
 
TINC investeert voornamelijk in mature en operationele publieke en private infrastructuur en werd in 2007 opgericht. Sinds mei 2015 is het bedrijf genoteerd op Euronext Brussel waardoor zowel institutionele als particuliere beleggers de mogelijkheid krijgen om te participeren in infrastructuur. De aandeelhouders genieten mee van de groei.
 
Maatschappelijke relevantie en duurzaamheid zijn belangrijke overwegingen voor TINC als uitgesproken lange-termijn investeerder in infrastructuur. Via het investeringsbeleid en de participaties wil het bedrijf bijdragen aan een koolstofarme, gezonde en welvarende samenleving.
Manu Vandenbulcke, de CEO van TINC presenteert een uitstekend jaarresultaat. (Foto: TINC)
 
Eén van de grotere buitenlandse investeringen van TINC omvat de publiek-private samenwerking met betrekking tot de renovatie en uitbreiding van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. (Foto: TINC)
In de portefeuille van TINC zit ook Solar Finance nv, de eigenaar en uitbater van 48 installaties voor de productie van zonnestroom in Vlaanderen met een totale productiecapaciteit van 18,9 MWp. Deze stroom wordt grotendeels lokaal gebruikt door industriële klanten. (Foto: TINC)
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten