Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

TINC breidt uit in Nederland

De beursgenoteerde investeerder in infrastructuur TINC neemt een minderheidsbelang van 19,2% in de Nederlandse publiek private samenwerking (pps) A15 Maasvlakte-Vaanplein. Het gaat om een project met een waarde van 1,5 miljard € dat de doorstroom van en naar de Rotterdamse haven moet verbeteren. Het project omvat de realisatie, de financiering en het langetermijnonderhoud van wegenwerken ter verbetering van de verkeersstromen en de verkeersveiligheid van en naar de haven op de A15 snelweg ten zuiden van Rotterdam over een totale lengte van 37 km.

TINC breidt uit in Nederland

 

Het project is een pps op basis van een beschikbaarheidscontract met een totale nominale waarde van ongeveer 1,5 miljard €, met als publieke tegenpartij Rijkswaterstaat.
 
De realisatie gebeurde door een consortium van bouwers met inbegrip van Ballast Nedam, Strukton en Strabag. De infrastructuur is voltooid en volledig operationeel sinds 2016, waarna de onderhoudsperiode van twintig jaar is ingegaan. TINC investeert 12 miljoen €. De investering draagt direct bij aan het bedrijfsresultaat.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten