Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

TM Bever renoveert de Beverentunnel in Antwerpen

Vanaf mei 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met voorbereidende werken voor een totaalrenovatie van de Beverentunnel. De tunnel is verouderd en dringend aan vernieuwing toe.

Ontwerp zonder titel (77)
AWV

Op 22 december was de omgevingsvergunning rond, wat betekent dat de renovatie uit de startblokken kan schieten.

“Het consortium TM Bever, bestaande uit BESIX, BESIX Infra, BESIX Unitec, STADSBADER, STADSBADER CONTRACTORS en Equans, is geselecteerd voor het uitvoeringsontwerp en de renovatie van de tunnel en de realisatie, exploitatie en het onderhoud van een waterzuiveringsinstallatie en zonnepark. Voor een periode van drie jaar,” aldus projectleider Koen De Mey. “Binnen het consortium staan BESIX en STADSBADER CONTRACTORS in voor de civiele werken, BESIX Infra en STADSBADER voor de wegenwerken en BESIX Unitec en Equans voor de elektromechanische werken.”

TM Bever maakt momenteel een gedetailleerde planning op en treft de nodige voorbereidingen. Als alles volgens plan verloopt, starten de werken aan de omleidingsweg in mei 2024. Het is de ambitie om de eigenlijke renovatie te starten vanaf juli 2024.

De Beverentunnel bevindt zich midden in de Antwerpse haven. De havenbedrijven in de directe en wijde omgeving zullen een impact ondervinden van de werken. Er werd bekeken hoe de hinder maximaal beperkt kan worden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten