Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Tweede Parkbosbrug succesvol geplaatst over Ringvaart in Gent

De tweede Parkbosbrug over de Ringvaart in Gent werd vorig weekend succesvol geplaatst. Het brugdek bestaat uit een staalstructuur met prefab betonelementen, is 30 m lang en weegt ongeveer 50 ton. De beide zijoverspanningen, die enkele dagen eerder werden geplaatst, hebben een lengte van 43 m met een gewicht van 75 ton elk. Om deze brug op zijn juiste plaats te krijgen werd de binnen- en buitenring van de R4 zondag volledig afgesloten.

parkbosbrug

De Vlaamse overheid investeert ongeveer 3 miljoen € in de Parkbosbruggen in Gent. De twee nieuwe fiets- en wandelbruggen zorgen voor een vlotte en veilige verbinding tussen Gent en het Parkbos. De bruggen vormen bovendien een belangrijke schakel in de fietssnelweg tussen Gent en De Pinte en van daar naar Deinze of Oudenaarde. De fietssnelweg F7 vormt de verbinding tussen Oudenaarde/Deinze en Gent. Grote delen van die fietsverbinding zijn reeds gerealiseerd.

De brug over de E40 werd in september al geplaatst. De beide bruggen worden de komende maanden voort afgewerkt. Ook de omgeving van de aanloophellingen en de Oude Spoorweg wordt aangelegd. De ingebruikname van beide bruggen is voorzien in het voorjaar van 2018.

De werken aan de Parkbosbruggen worden uitgevoerd in opdracht van de stad Gent en in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer, de provincie Oost-Vlaanderen, de gemeente De Pinte, de gemeente Sint-Martens-Latem, de Vlaamse Landmaatschappij en Waterwegen en Zeekanaal nv.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten