Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Uitbreiding snelwegparkings E313 Diepenbeek van start

In Diepenbeek zijn de voorbereidende werken voor de renovatie en uitbreiding van de bestaande snelwegparkings langs de E313 gestart. Na de rooiwerken wil het Agentschap Wegen en Verkeer de verouderde infrastructuur vernieuwen.

Ontwerp zonder titel (33)
Agentschap Wegen en Verkeer

Het project kadert in het aanpakken van het structureel tekort aan vrachtwagenparkings in Vlaanderen. Deze parkings zijn belangrijk voor het welzijn en de veiligheid van de vrachtwagenbestuurders. Hierdoor kunnen ze hun rusttijden beter respecteren. Na de vernieuwing zullen er een 30-tal wagens en een 43-tal vrachtwagens aan elke zijde van de snelweg kunnen parkeren. Daarnaast komen er ook sanitaire voorzieningen.

Op iedere site komen zo’n 100 nieuwe bomen en een heesterhaag als groene buffer. Een stevige omheining moet ongewenste bezoekers weghouden. Zo wordt ingespeeld op de bezorgdheid die de buurtbewoners eerder al hebben geuit.

De werken starten met het verwijderen van de aanwezige beplanting. Aansluitend volgen begin oktober de bijkomende milieuhygiënische bodemonderzoeken en het archeologisch onderzoek. Afhankelijk van de resultaten start de feitelijke aanleg van de parkings begin 2024.

De werken verlopen met minimale hinder voor de parkinggebruikers en de omwonenden. De werkzaamheden situeren zich op beide sites naast de bestaande langsparking en het snellaadstation. Die blijven gewoon in gebruik. 

De investering door de Vlaamse overheid bedraagt 6 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten