Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Veiliger schoolomgevingen in 34 gemeenten

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) investeert bijna 600.000 € om 81 schoolomgevingen in 34 gemeenten veiliger te maken. Het gaat om kleinere ingrepen die de algemene veiligheid echter gevoelig kunnen verhogen.

Veiliger schoolomgevingen in 34 gemeenten
Vorig jaar konden reeds 50 gemeenten genieten van in totaal ruim 1,54 miljoen € subsidie, waarmee 194 schoolomgevingen veiliger werden gemaakt. De minister zet dat beleid nu voort. Vanuit het Verkeersveiligheidsfonds wordt zelfs een groter budget voorzien dan in 2019.
 
Lokale besturen kunnen de subsidie ‘veilige schoolomgeving’ aanvragen voor projecten die door snel uitvoerbare ingrepen de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verhogen. Met de subsidie kunnen 50% van de werken worden gefinancierd in een straal van 100 m dan wel tot aan het eerstvolgende kruispunt, met een maximum van 25.000 €.
 
De middelen kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om een schoolstraat in te richten, fiets- en voetpaden heraan te leggen, markeringen, signalisatie en straatmeubilair aan te brengen of om een fietsbeloningssysteem op te zetten.
 
“Ik roep alle steden en gemeenten op om na te gaan welke maatregelen ze kunnen invoeren. Lokale besturen hebben een directe kijk op wat er kan en moet veranderen in hun schoolomgevingen. Het is zo belangrijk dat leerlingen op een veilige manier hun woon-schooltraject kunnen afleggen”, besluit Lydia Peeters.

http://publicationdownloads.com/mailing/BOUWKRONIEK/BEELDEN/ALGEMEEN/Veiliger_schoolomgevingen_in_34gemeenten_TABEL.pdf

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten