Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Verbeterd ontwerp voor Rijksweg N78 in Lanklaar

De N78 Rijksweg in Lanklaar wordt vernieuwd vanaf het kruispunt Rachels tot aan de rotonde met de Boslaan. Enkele elementen in het ontwerp werden recent bijgesteld. Zo komen er vrijliggende enkelrichtingsfietspaden van 2 m breedte in plaats van dubbelrichtingsfietspaden. De groenberm wordt breder en op enkele locaties langs de gewestweg worden 92 langsparkeerplaatsen voorzien. 

Verbeterd ontwerp voor Rijksweg N78 in Lanklaar
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

Op de kruispunten langs het tracé komen veilige fietsoversteekpunten. Bovendien worden zeven kruispunten geoptimaliseerd met het oog op minder conflicten voor elke weggebruiker. Er komen ook veilige fietspaden en een extra grote bushalte aan de middelbare school IMK Lanklaar. Samen met de wegvernieuwing legt rioolbeheer Fluvius een gescheiden riolering aan. Deze zomer volgt de aanvraag voor de omgevingsvergunning, waarna nog een openbaar onderzoek volgt. Daarna kunnen de werken worden aanbesteed.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten