Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Urban.brussels levert een vergunning af aan Brussel Mobiliteit voor de bouw van een verbinding voor voetgangers en fietsers onder de brug aan Jules de Trooz. Met deze onderdoorgang komt er een alternatief voor een druk kruispunt en wordt de basis gelegd voor een veilige route met twee extra onderdoorgangen, onder de Sainctelettebrug en de Van Praetbrug. Door de kade te verlagen ontstaat een natuurlijke integratie van de verbindingen in de omliggende publieke ruimte. Het bestaande parkje wordt opgewaardeerd en er wordt een nieuw verlaagd plein toegevoegd, dicht bij het water en met een panoramisch zicht op het Vergotedok. 

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel (1)
Gijs Van Vaerenbergh

Het ontwerpbureau Gijs Van Vaerenbergh kreeg de opdracht toegewezen om drie voetgangers- en fietsersverbindingen te ontwerpen onder de Van Praet-, Jules de Trooz- en Sainctelettebrug. De ontwerpopdracht werd begeleid door de Brusselse bouwmeester. De werken worden mee gefinancierd met middelen van het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO). De Trooz vormt tevens een belangrijke schakel in de fietsroute langs het kanaal Willebroek-Brussel- Charlerloi en maakt deel uit van zowel het GFR (Gewestelijke fietsroutenet-netwerk), het fiets-GEN (Gewestelijk Expres Net) als van het Europese REVER-fietsnetwerk. 

Beelden: Gijs Van Vaerenbergh.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten