Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Verkeersplein Euro-Silo / R4-Oost in North Sea Port volledig open

Na anderhalf jaar werkzaamheden is het turboverkeersplein aan het kruispunt Euro-Silo / R4-Oost opnieuw open. De drie rijstroken in iedere richting werden volledig vrijgegeven en ook de tijdelijke signalisatie is verwijderd. Hiermee is de heraanleg van dit drukke kruispunt in het havengebied een feit. Op dit drukke kruispunt op de rechteroever van het Gentse deel van North Sea Port kan het (haven)verkeer nu vlot en veilig verlopen.

Verkeersplein Euro-Silo - R4-Oost in North Sea Port volledig open
North Sea Port
Verkeer moet nu voorsorteren en kiest voor het oprijden van het verkeersplein de juiste rijstrook om zo vlot te kunnen doorrijden. Vrachtwagens krijgen meer ruimte en kunnen grotere draaicirkels nemen, wat voor een vlotte en veiligere doorstroming zorgt. Slimme verkeerslichten detecteren de hoeveelheid verkeer en voorkomen onnodige wachttijd. Voor de fietsers werd de fietssnelweg vernieuwd en verbreed. 
 
Met het turboverkeersplein – het eerste in België – kan het verkeer hier vlot het havengebied in- en uitrijden. Er ontstaat een veilige kruising in de richting van de R4 naar Zelzate en de Nederlands-Belgische grens, in de richting van Gent en naar de belangrijke autosnelwegen E40 en E17. 
 
Het heraangelegde kruispunt zorgt ook voor een veilige verbinding tussen de woonkernen, wat de leefbaarheid in de omgeving verbetert. In de zomer volgen nog de plaatsing van de geluidsschermen en de afwerking van de groenzones. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten