Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vernieuwing Heldenplein in Vilvoorde gestart

Het Heldenplein in Vilvoorde wordt vernieuwd. De twee rotondes worden vervangen door slimme verkeerslichten en het zuidelijke deel van het Heldenplein wordt heraangelegd. De werfzone begint aan het kruispunt van de Stationlei met de Witherenstraat/Koepoortstraat en loopt tot aan de Vuurkruisenlaan. De werken aan de zuidelijke zijde duren tot eind dit jaar.

Vernieuwing Heldenplein in Vilvoorde gestart (1)
De Werkvennootschap Vlaanderen
De aansluiting van de Schaarbeeklei wordt vanaf begin oktober in twee deelfasen vernieuwd. Na de jaarwisseling wordt de noordelijke weghelft aangepakt. Volgens de huidige planning duren de werken aan de noordzijde tot mei 2023. Daarna volgt de afwerking rondom de kerk. De vernieuwde Stationlei blijft nog afgesloten tot halfweg september. De Werkvennootschap legt tot dan de voetpaden verder aan en brengt tenslotte de afwerkingslagen asfalt voor het dubbelrichtingsfietspad en de rijstrook tussen busbaan en parkeerstrook aan. 
 
De Ringtrambus rijdt binnenkort ook in het centrum van Vilvoorde op een eigen vrije busbaan. Deze trambussen van 24 m lang verbinden het centrum van Vilvoorde met Brussels Airport aan de oostkant en met de Heizel en het UZ Brussel aan de westkant. 

Copyright:De Werkvennootschap Vlaanderen

Copyright:De Werkvennootschap Vlaanderen
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten