Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vernieuwing Maastrichtersteenweg in Tongeren start eind oktober

Fluvius, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Tongeren beginnen eind oktober met de vernieuwing van de Maastrichtersteenweg (N79). Vanaf de Jaminéstraat richting de Viséweg (N618) krijgt de steenweg de komende jaren over ongeveer 2 km een nieuw uitzicht, inclusief vernieuwde nutsleidingen en een gescheiden rioleringsstelsel. 

Vernieuwing Maastrichtersteenweg in Tongeren start eind oktober
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)
De Maastrichtersteenweg aan de kant van het stadscentrum kent een smal openbaar domein, van gevel tot gevel. De beperkte werkruimte maakt het moeizaam werken voor de aanleg van nutsleidingen en rioleringen, waardoor er een lange werktermijn werd voorzien. Door gefaseerd te werk te gaan probeert men de langdurige hinder te milderen. Volgens de huidige planning wordt er gewerkt tot eind 2024.
 
De grootste zichtbare veranderingen aan de Maastrichtersteenweg worden de nieuwe en brede fietspaden. Die worden verhoogd aangelegd met, waar mogelijk, een groene zone tussen fietsers en automobilisten. In de bebouwde kom worden ook de voetpaden vernieuwd. De bestaande parkeerplaatsen blijven maximaal behouden. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten