Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vertraging voor werken aan viaduct in Maasmechelen

Na een grondige inspectie van de brugconstructie tijdens het uitvoeren van de renovatiewerken aan het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem (Maasmechelen), werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren.

Vertraging voor werken aan viaduct in Maasmechelen
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)
Zo blijkt een langsligger zwaar betonrot te vertonen. Dergelijke schade wordt vaak pas tijdens de uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is. Omdat er bijkomende herstellingen nodig zijn, zal er nog tot het najaar gewerkt worden op de rijstroken richting Nederland. Daarna start pas de volgende fase richting Lummen. 
 
De brug ondergaat momenteel een grondige renovatie. Ze wordt stapsgewijze ontmanteld tot op het gewapend beton, waarna ze plaatselijk wordt hersteld. Samen met de viaductrenovatie krijgt ook het wegdek van de E314 tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens een nieuwe toplaag geluidsreducerend asfalt. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten