Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vijf golfterreinen mogelijk in Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant keurde zopas een afwegingskader voor toekomstige golfterreinen goed. Hiermee kan ze snel inspelen op de groeiende vraag naar nieuwe golfterreinen.

golf
listercz - stock.adobe.com

De provincie Vlaams-Brabant bakende Asse, Halle, Leuven, Tienen en Zemst af als regio’s waar nog een golfterrein kan komen.

De golfsport wint aan populariteit in Vlaanderen, ook in Vlaams-Brabant. “Daarom selecteerden we vijf gemeenten waar we de grootste maatschappelijke meerwaarde kunnen creëren voor een golfterrein”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

De provincie selecteerde, op basis van reeds aanwezige terreinen en de behoefte aan nieuwe terreinen, vijf regio’s waar ruimte is voor bijkomende golfterreinen. In elk van deze regio’s kan één terrein van negen holes worden ontwikkeld op één van de aangeduide locaties. Elke regio heeft eigen voorwaarden inzake natuurontwikkeling, landbouwimpact en verkeersafwikkeling.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten