Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vlaamse regering bekijkt toekomst van Ring rond Brussel

De Vlaamse regering buigt zich over de toekomst van de Ring rond Brussel. De herinrichting van de noordelijke Ring sluit aan op eerdere investeringsprojecten van Vlaanderen. De Vlaamse regering rekent nu op een verdere constructieve samenwerking met het Brusselse Gewest.

Vlaamse regering bekijkt toekomst van Ring rond Brussel  (1)
Concreet zal de Ring rond Brussel in de zone Zaventem een parallelstructuur krijgen, waar het doorgaande verkeer gescheiden wordt van het lokale verkeer. In de zone Wemmel, waar de Ring minder ruimte inneemt, wordt de doorstroming geoptimaliseerd en worden op- en afritten aangepakt om het sluipverkeer uit de woonkernen te halen. 
 
Op basis van het ontwerp wordt een nieuw Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) opgemaakt door De Werkvennootschap. Dankzij dit project komt er 88 ha ruimte vrij en worden meer dan 60 ecologische verbindingen langs, over en onder de R0 gerealiseerd. Acht ingekokerde waterlopen worden opnieuw opengelegd. Daarnaast worden een heel aantal herbestemmingen voorgesteld om het openruimtenetwerk in en rond de R0 te versterken. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten