Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Voorbereiding gestart voor aanleg fietssnelweg F42

De provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Evergem beginnen met de voorbereiding voor de aanleg van de fietssnelweg F42 naar Sleidinge. Dat project wordt uitgevoerd met steun van de Vlaamse overheid en krijgt medewerking van Infrabel en de NMBS.

Voorbereiding gestart voor aanleg fietssnelweg F42
De werken omvatten twee deeltrajecten, namelijk het deel tussen Vurstjen en het station van Evergem (0,4 km) en het deel tussen het station en de Wurmstraat in Sleidinge (2,7 km). Het ontwerp voor het eerste deeltraject is afgewerkt. Er is een omgevingsvergunning en de werken starten nog dit najaar. Voor het volgende deeltraject is het voorontwerp klaar. 
 
Aan Evergem-station wordt de fietssnelweg geïntegreerd in de stationspleinomgeving. De losweg achter de woningen van de Hekstraat wordt omgevormd tot een fietsstraat en over de Schoonstraat komt er een fietsbrug. Net voorbij de Schoonstraat wordt er een tunnel onder de sporen aangelegd. Daarna zet de F42 zijn weg voort aan de andere kant van de spoorweg. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten