Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Voorontwerp Ringpark Zuid Antwerpen definitief goedgekeurd

Het voorontwerp van Ringpark Zuid in Antwerpen is definitief goedgekeurd door het schepencollege. De komende twee jaar wordt het ontwerp verder uitgewerkt zodat de werken in 2025 kunnen starten. Ringpark Zuid is één van de zeven toekomstige Ringparken, naast de toekomstige Scheldebrug. Het bevindt zich tussen de wijken Kiel, Antwerpen-Zuid en Brederode.

Voorontwerp Ringpark Zuid Antwerpen definitief goedgekeurd

Het Ringpark is een project van de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen. Daarnaast zijn de NMBS en De Lijn betrokken voor de verdere uitwerking van een openbare vervoersknoop ter hoogte van station Antwerpen-Zuid. Het ontwerpteam Ringpark Zuid bestaat uit 51N4E, H+N+S, Tractebel, Endeavour, Bollinger+Grohmann, Plant&Houtgoed en IMDC.

Het op- en afrittencomplex Antwerpen-Zuid (Knoop Zuid) wordt compacter gemaakt. De A112 wordt overkapt. Er komt heel wat nieuwe groene ruimte vrij tussen het Kiel, de Tentoonstellingswijk, Antwerpen-Zuid, de Brederodewijk en Nieuw Zuid, met bijkomende wandel- en fietspaden vanuit het park tot in de aanliggende wijken. De groene bermen  kunnen ingezet worden om de lucht- en geluidskwaliteit in deze omgeving te verbeteren.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten