Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Wegmarkeringen De Groote fuseert met De Groote Gaston

Een opvallende fusie in de wegmarkeringssector: Wegmarkeringen De Groote uit Deinze fuseert met sector- en naamgenoot De Groote Gaston uit Merelbeke. De twee bedrijven ontstonden 50 jaar geleden door het splitsen van het toenmalige familiebedrijf. Nu worden de familiebanden aangehaald en kan de nieuwe generatie het roer stapsgewijs overnemen.

de groote

Continuïteit

Het nieuwe familiebedrijf wordt gesterkt vanuit beide familiale takken. De volgende generatie krijgt een sleutelpositie in de nieuwe structuur. Zo wordt de continuïteit verzekerd, zowel in de eigen organisatie als extern. Een echte aardverschuiving wordt het niet. Voor de klanten, die vaak bij beide bedrijven opdrachten hebben lopen, verandert niets.

De eenmaking wordt ondersteund door Sufina, een investeringsholding onder leiding van de familie Moortgat. Sufina wil op lange termijn betrokken blijven bij het eengemaakte bedrijf.

Schaalvoordeel

Tijdens de eerstkomende jaren blijft De Groote zowel opereren vanuit Deinze als vanuit Merelbeke. De knowhow komt wel meteen samen. Daarmee behaalt het bedrijf niet enkel een schaalvoordeel, maar ook een competitief voordeel. Nieuwe projecten worden steeds groter, zodat de nauwere samenwerking alle partijen en de kwaliteit ten goede komt,

Vangrails

De Groote uit Deinze biedt oplossingen aan inzake wegmarkeringen en belijning. De specialisatie gaat van openbare wegen tot sportzalen, bedrijfsgebouwen, parkings en privéterreinen. Behalve het aanbrengen  en verwijderen van wegmarkeringen plaatst het bedrijf ook stalen en houten vangrails voor overheden en ondernemingen.

De Groote Gaston uit Merelbeke is een vaste waarde in de markeringssector. Het bedrijf heeft zowat 60 medewerkers die een beroep kunnen doen op een hoogstaand machinepark en een groot magazijn. Het bedrijf werkt in opdracht van de overheid, aannemers, luchthavens, kmo’s en privépersonen.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten