Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Vlakbij het station Antwerpen-Berchem is de heraanleg van de Borsbeeksebrug begonnen. Elke dag passeren heel wat voetgangers, fietsers en auto’s de lange Borsbeeksebrug, op weg van en naar het station Antwerpen-Berchem of de site Post X. Om die route voor iedereen verkeersveiliger te maken, krijgt de straat nu een grondige heraanleg. Met uitzondering van het brugdeel boven de Ring installeert de stad er nieuwe fietspaden en voetpaden. Het wegdek wordt vernieuwd en de middenberm vergroend. Er komt een dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde (kant Post X). Het fietspad aan de noordzijde wordt breder.

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Bovendien creëert de stad een voetgangerszone in de strook naast het nieuwe politiegebouw. Aquafin renoveert de riolering. Aan het nieuwe politiegebouw komt een doorsteek over de trambaan voor de prioritaire voertuigen. De werken verlopen in verschillende fases, bij de eerste fase wordt de zuidzijde aangepakt. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken in het voorjaar van 2023 afgerond. Voor de brug zelf is een renovatie van de constructie nodig, een project van het Agentschap Wegen en Verkeer dat later zal worden ingepland. 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten