Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Werken aan de Mechelse vesten van start

Deze week beginnnen de stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de vesten. De werken zullen gefaseerd verlopen. Het eenrichtingsverkeer op de vesten wordt stelselmatig ingevoerd, in zes fases. Tegen december 2022 moeten de volledige vesten hiervoor ingericht zijn. Met tijdelijke maatregelen zullen aan de binnenkant van de vesten de busstrook, de fietspaden en fietsstraten, de voetpaden en de extra vrijgekomen ruimte worden aangeduid.  

Werken aan de Mechelse vesten van start
Margarita - stock.adobe.com
In de eerste fase wordt de Zandpoortvest aangepakt. Autoverkeer blijft er tijdens de werken altijd mogelijk. De werf passeren kan telkens op één rijstrook in elke richting. De parking Zandpoortvest blijft bereikbaar. Inrijden kan enkel vanuit de richting Raghenoplein. Bij het uitrijden moet het verkeer verplicht rechtsaf richting kruispunt Nekkerspoel. 
 
Parkeren langs de Zandpoortvest is tijdens de werken niet mogelijk. Er komen wel laad- en loszones. Tijdens de werken is de Leuvensesteenweg niet meer bereikbaar vanuit de Zandpoortvest. Wie naar de Leuvensesteenweg wil, rijdt ter hoogte van Nekkerspoel de Tangent op. Ook de Voochtstraat, nu een eenrichtingsstraat, wordt afgesloten ter hoogte van de Zandpoortvest. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten