Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Werken aan Mechelse vesten gaan zesde en laatste fase in

Volgende week eindigt fase 5 op de Tinellaan en start fase 6 op de Zwartzustersvest in Mechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Mechelen zullen vermoedelijk nog tot half december werkzaamheden uitvoeren op de Zwartzustersvest. Dat is meteen de laatste fase van de werken voor het invoeren van het eenrichtingsverkeer op de hele Vesten. 

Werken aan Mechelse vesten gaan zesde en laatste fase in
Om sluipverkeer te vermijden, worden in de wijk Caputsteen op vier plaatsen knips ingevoerd en wordt de as Keizerstraat-Veemarkt-Biest enkelrichting voor autoverkeer richting centrum. Door de knips kan het autoverkeer niet door de wijk van de Liersesteenweg naar de Grote Nieuwedijkstraat en Nekkerspoelstraat rijden of omgekeerd. Doorgaand verkeer gebruikt de R6. Aan de afrit E19 Mechelen-Noord is er een snelle verbinding met die R6. 
 
Bij de start van de werken wordt de Zwartzustersvest meteen eenrichtingsverkeer. De binnenstad blijft wel bereikbaar, al zal de aanrijroute voor sommige autobestuurders veranderen. Door de aanpassingen wordt het doorgaande verkeer van de Vesten geweerd en voorbehouden voor plaatselijk verkeer. De fietspaden op de Zwartzustersvest zijn tijdens de werken afgesloten. Fietsers volgen een omleiding via de Frans Halsvest. Oversteken aan de Merodestraat blijft mogelijk. Autoverkeer kan de stad tijdelijk niet inrijden via de Liersesteenweg en volgt een omleiding via de Eikestraat en Antwerpsesteenweg. Aan het kruispunt Nekkerspoel zijn er afwisselend werken op de oversteekplaatsen aan de Keizerstraat en de Voochtstraat. Zodra de oversteek naar de Keizerstraat is vernieuwd, verdwijnt de oversteek naar de Voochtstraat. Ook die over de N15 en Nekkerspoelstraat verdwijnen. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten