Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Werken aan onderbruggen E314 gestart

Zopas werd begonnen met het herstellen van de leuningen van enkele onderbruggen van de E314 in de regio Leuven. ‘Onderbruggen’ zijn de locaties waar een snelweg over een andere weg loopt. Een ‘bovenbrug’ is het omgekeerde: een brug die over de snelweg gaat. In een eerste fase worden zeven bruggen in de richting van Lummen aangepakt.

Werken aan onderbruggen E314 begonnen
Foto: Agentschap Wegen en Verkeer.

Op basis van veiligheidsinspecties besliste het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de leuningen van twaalf onderbruggen van de E314 in de regio Leuven tussen Wezemaal en het op- en afrittencomplex van Halen (nr. 25) volledig te vernieuwen. De bestaande leuningen worden telkens losgemaakt en verwijderd. Daarna wordt de draagkracht van de sokkels geïnspecteerd. Sokkels die niet meer voldoende draagkracht hebben, worden hersteld. Ten slotte worden nieuwe leuningen geïnstalleerd.

De werkzaamheden vinden plaats op de pechstrook, het verkeer op de E314 ondervindt geen hinder van de werken. Tot 23 juni worden de leuningen van zeven bruggen in de rijrichting van Lummen aangepakt. In de twee volgende fasen wordt gewerkt aan de resterende bruggen richting Lummen en aan dezelfde bruggen in de richting van Brussel. Begin september worden de laatste werkzaamheden afgerond.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten