Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Werken viaduct E314 aan de grens in Boorsem zullen een jaar duren

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in het Limburgse Boorsem, een deelgemeente van Maasmechelen.

Werken viaduct E314 aan de grens in Boorsem zullen een jaar duren
Het verkeer wordt stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken tussen het viaduct en de grens met Nederland, over een afstand van ongeveer 1 km.
 
Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct.
 
Sinds 10 januari rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke rijrichting. Dit blijft zo tot eind 2022. In functie van waar er gewerkt wordt, wijzigt weliswaar de indeling op de weg, maar het principe van versmalde rijstroken en doorsteken blijft.
In de werfzone geldt een snelheidsbeperking. Voertuigen van meer dan 3,5 t kunnen enkel over de rechterrijstrook richting Nederland rijden.
 
De snelheid op de snelweg ter hoogte van de werfzone wordt verlaagd naar 70 km/u. Om over de verkeersveiligheid te waken, zal de politie de verkeerssituatie in de werfzone van dichtbij opvolgen. Er worden enkele handhavingsacties voorzien, waaronder mobiele trajectcontrole, Lidar flitspaal,  …
 
Gefaseerde renovatie
 
Sinds 10 januari wordt ook het viaduct effectief aangepakt. Eerst komen de rijstroken richting Nederland aan bod. Tot eind maart wordt er gewerkt op de linkerrijstrook en de redresseerstrook. Daarna volgen de rechterrijstrook en het fietspad. Tijdens de zomer wordt gewisseld van kant en zijn de rijstroken richting Lummen aan de beurt. De volledige renovatie zal iets minder dan een jaar duren. 
 
De asfaltvernieuwing van de E314 tot aan het ecoduct is gepland vanaf april, wanneer de weersomstandigheden gunstiger zijn. Voorlopig blijven de op- en afritten van het complex 33 Maasmechelen gewoon toegankelijk.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten