Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Wijkschooltje in Mol krijgt volledige nieuwbouw

Dit najaar start de bouw van een volledig nieuw gebouw voor het ‘Schooltje van de Hei’ in Mol. Er komen twee graadsklassen voor de kleuters en drie graadsklassen voor het lager onderwijs. Tijdens de werken verhuizen alle leerlingen naar een tijdelijke school die modulair is geconstrueerd met containerklassen.

230320_Image 3
Aat-Architecten

Aat-architecten werd via een wedstrijdprocedure aangesteld voor het ontwerp en de technische begeleiding van het project. Het architectenbureau werkte binnen de grenzen van de bestaande locatie een gloednieuw compact en modern schoolgebouw uit. Dit betekent dat het bestaande pand volledig wordt afgebroken. Weliswaar komen enkele architecturale kenmerken van de oorspronkelijke school terug in het ontwerp voor de nieuwbouw. Daarnaast staan natuurlijk licht, openheid en duurzaamheid centraal. 

Het nieuwe schoolgebouw krijgt een L-vorm en biedt op het gelijkvloers ruimte aan twee graadsklassen voor de kleuters, administratieve ruimtes, een refter en een turnzaal. Op de eerste verdieping komen een leraarslokaal met dakterras, drie graadsklassen voor de lagere school, twee zorglokalen en twee lokalen voor levensbeschouwelijke vakken. Door de L-vorm blijft een maximale oppervlakte voor de speelplaats gevrijwaard. Ook de bestaande kastanjeboom en de oude tuinmuur blijven behouden. Bedoeling is dat de nieuwe school op 1 september 2025 in gebruik wordt genomen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten