Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Zware verkeershinder in Beveren door afbraakwerken hoogspanningslijn

Netbeheerder Elia versterkt de hoogspanningslijn tussen Liefkenshoek en het hoogspanningsstation Mercator, in Kruibeke. Voor deze werken zal de E34 ter hoogte van het op- en afrittencomplex 9 in Beveren, gedurende twee nachten worden afgesloten tussen 23 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-02T152940.450
Adobe Stock

Sinds augustus werkt Elia aan de afbraak van de bestaande hoogspanningslijn (150kV) tussen

Liefkenshoek en het hoogspanningsstation Mercator in Kruibeke. Acht oude geleiders worden tussen twee bestaande masten losgemaakt, op de grond gelegd en dan over de E34 getrokken. Om de hinder te beperken en de snelweg niet te lang te hoeven afsluiten, verwijdert Elia per nacht vier geleiders.

Hinder op 10 en 11 oktober

De snelweg zal daarvoor tijdelijk in beide richtingen worden afgesloten tussen complex Waaslandhaven-Oost en knooppunt Beveren (de aansluiting van de R2), tijdens de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 oktober en de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 oktober, telkens tussen 23u ’s avonds en 4u ’s nachts. De nodige signalisatie en wegomleidingen zullen voorzien worden om het verkeer vlot en veilig te laten verlopen.

Werken in kader van Brabo III

Elia voert de werken aan de hoogspanningslijn uit in het kader van het drieledige

Brabo-project. Het deelproject Brabo III versterkt het 380kV-net in België, de ruggengraat van ons elektriciteitsnet. De werken bevorderen een soepele en efficiënte doorstroom van elektriciteit en verhogen de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Daarnaast maakt het de uitwisseling van elektriciteit met Nederland makkelijker. Na de werken zal Elia tot 20% meer elektriciteit kunnen transporteren via deze versterkte elektriciteitsverbinding om zo ook in de toekomst de bevoorradingszekerheid te kunnen blijven garanderen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten