Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Aertssen Group doet derde overname

Aertssen Group heeft zopas het bedrijf AltéAd Devriendt uit Zedelgem overgenomen, een belangrijke speler in uitzonderlijk transport van machines en windmolens. Voor Aertssen Group is het de derde bedrijfsovername dit jaar. Het Belgische Altéad Devriendt werd overgenomen na moeilijkheden bij het Franse moederhuis Altéad.

Aertssen Group overname
De overname zal een nog sterkere marktpositie garanderen voor het Stabroekse familiebedrijf Aertssen Group. AltéAd Devriendt is een bekende naam in uitzonderlijk transport van windmolens en machines, een activiteit waarin ook het Stabroekse bedrijf zich reeds jaren specialiseert. 

Strategische overname 

Met de overname van AltéAd Devriendt verstevigt Aertssen Group zijn marktpositie. AltéAd Devriendt is strategisch gelegen, nabij de haven van Zeebrugge, de op één na grootste roro-haven in de wereld en één van de belangrijkste havens in Europa. De overname past in het groeiplan van de Stabroekse groep, die de jongste jaren sterk inzet op logistieke dienstverlening. “Onze transport- en logistieke activiteiten zijn de voorbije jaren sterk gegroeid. Begin dit jaar namen we het transportbedrijf ADM Team Heavy Weight over, waarmee we onze logistieke activiteiten versterkten op de Duitse markt”, aldus Sam Aertssen, manager Aertssen Logistics en Aertssen Transport. De  eerste overname door Aertssen Group van dit jaar was die van de bedrijven Envi en Willy Crommen uit Hoeselt, twee ondernemingen die werden bestuurd door Jan Van Broekhoven.
 
De logistieke groeiambitie van de Aertssen Group krijgt o.m. vorm in het Logistiek Park Waasland, waar een nieuw logistiek centrum van 14 ha gebouwd wordt voor constructie- en landbouwmachines. Tevens beschikt de groep over een trimodale terminal van 10 ha in de haven van Antwerpen.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten