Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

André Celis Recyclage zet nieuwe stap in duurzaam transport

André Celis Recyclage, een onderdeel van de André Celis bedrijvengroep, verwerkt sinds 2008 bouw- en sloopafval in een ultramodern sorteercentrum in Kampenhout. Na de afdeling bouwmaterialen verlaagt nu ook de recyclage-afdeling van het bedrijf haar ecologische voetafdruk. Gemalen afvalhout wordt al een jaar per schip naar een verwerkingsinstallatie in Gent vervoerd. Terwijl het schip tot nog toe leeg terugkwam, brengt het nu bouw- en sloopafval naar de vestiging in Kampenhout waar het wordt gesorteerd. Hierdoor worden opnieuw een heleboel vrachtwagens van de wegen gebannen, wat zorgt voor een daling van de CO2-uitstoot en een vermindering van de verkeersdrukte.

André Celis Recyclage zet nieuwe stap in duurzaam transport

De André Celis bedrijvengroep is sinds 1954 een vaste waarde in de regio Leuven. De jongste jaren zet de onderneming in al haar bedrijfstakken steeds meer in op duurzaam ondernemen. In 2014 behaalde André Celis ook de Lean and Green award, waarmee het bedrijf zich ertoe verbindt om de CO2-uitstoot met 20% te verminderen in een tijdspanne van vijf jaar.

In datzelfde jaar startte André Celis, samen met bierbrouwer AB Inbev een testproject via de waterweg. André Celis zorgde voor het transport van lege bierflesjes per schip naar Jupille, waarna de bouwhandelaar eveneens voor een volle terugvracht met bouwmaterialen zorgde. Dit testproject bleek zo succesvol dat beide partners nog steeds samenwerken. Dankzij dit vervoermiddel worden per afvaart 37 vrachtwagens van de wegen gebannen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten