Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Besix werkt aan maritieme infrastructuur in Braziliaanse haven

Portonave, een dochteronderneming van Terminal Investment Limited (TIL) en één van ’s werelds grootste exploitanten van containerterminals, heeft bouwbedrijf Besix en Empresa Construtora Brasil (ECB), dat deel uitmaakt van Mota Engil, een EPC-contract van 167 miljoen euro voor een reeks maritieme werken toegekend. Besix heeft de leiding over het consortium. De werken zullen 37 maanden duren en moeten de haveninfrastructuur in de haven van Navegantes in het zuiden van Brazilië verbeteren. Het technisch complexe contract omvat de bouw van een nieuwe kaaimuur op dezelfde locatie als de bestaande infrastructuur. De havenactiviteiten zullen steeds mogelijk blijven.

Besix werkt aan maritieme infrastructuur in Braziliaanse haven

Portonave is de eerste haventerminal in Brazilië die privaat beheerd wordt en staat bekend als de best presterende terminal in het land. Als leider in containeroverslag in Zuid-Brazilië, bedient het bedrijf de zuidelijke, zuidoostelijke en centraal-westelijke regio’s van Brazilië en van andere Zuid-Amerikaanse landen. De terminals zijn wereldwijd gekend voor hun belangrijke en strategische locaties. Verder behandelt Portonave cargo van overal ter wereld. De optimalisatie van de havenstructuur is specifiek ontworpen om grotere schepen te kunnen laten aanmeren in de haven. Daardoor bevindt de Braziliaanse haven zich in het hart van de wereldhandel. 

Besix is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van maritieme infrastructuren, zoals aanlegsteigers, gasterminals, kaaimuren, golfbrekers en sluizen. Vorig jaar heeft het bedrijf projecten van dit type uitgevoerd in West- en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Canada. In 2021 had de Groep een omzet van 2,9 miljard euro. Het bedrijf telt ongeveer 11.000 werknemers.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten