Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

Het Belgische DEME heeft een groot contract binnengehaald voor bagger- en landwinningswerken in de haven van Gdańsk. Dit is het tweede grote baggercontract voor DEME in Polen. De overeenkomst werd ondertekend met DCT Gdańsk, de uitbater van de grootste containerterminal aan de Baltische Zee en eigendom van PSA International, het Poolse Ontwikkelingsfonds en het IFM Global Infrastructure Fund. DEME zal werken in een consortium met de Poolse bouwgroep Budimex. Het aandeel voor DEME in de overeenkomst omvat een waarde tussen de 50 en 150 miljoen euro.  

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

De nieuwe containerterminal in Gdańsk omvat een diepwaterkade van 717 m lang en 17,5 m diep en een havengebied van 36,5 ha. DEME zal de bagger- en landwinningswerken leiden om het enorme platform te creëren dat de basis zal vormen van de nieuwe terminal. ​De werken zullen in september van start gaan en begin 2023 worden gevolgd door de bouw van de noordelijke en zuidelijke kaaimuren en de belangrijkste aanlegplaats. De volledige voltooiing van de terminal is gepland voor het tweede kwartaal van 2025.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten