Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Eindstadium van De Nieuwe Dokken in zicht

De duurzame wijk ‘De Nieuwe Dokken’ in Gent gaat zijn laatste fase in. Ontwikkelaars CAAAP en Van Roey Vastgoed zullen, samen met aannemingsbedrijven Artes Depret en Groep Van Roey - Algemene Bouw Maes, in de komende drie jaar op het ‘Zuidveld’ nog vier gebouwen opleveren. Dit project zal helemaal draaien rond het ritme van de stad, het water en de natuur.

render
De Nieuwe Dokken

Eerst zullen ‘Tournesol’ en ‘Bolders Kade’ worden opgetrokken, daarna volgen ‘Waterfront’ en ‘Ruik. Samen zullen de vier gebouwen meer dan 100 woonentiteiten met verschillende typologieën omvatten, alsook ruimte om te ondernemen. Net als in de rest van ‘De Nieuwe Dokken’ staat ook in het ‘Zuidveld’ duurzaamheid centraal. Zo zullen de vier gebouwen met elkaar worden verbonden door middel van een groene patio, gelegen vlak aan het water en naast een nieuw aangeplant park. Elk volume zal gebruik maken van een gemeenschappelijk warmtenet met een slimme warmtewisselaar. Tevens zal het afvalwater worden ingezameld en gezuiverd. Daarnaast zal het keukenafval worden omgevormd tot biogas en een bemestingsproduct voor de collectieve moestuin. De site wordt autoluw ingericht, maar er zullen wel deelwagens en oplaadpalen worden voorzien. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten