Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs

Vlaanderen heeft een enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De viruscrisis heeft het probleem nog groter gemaakt. Volgens cijfers van de VDAB zijn er momenteel meer dan 5.000 vacatures voor truckers.

Enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs (1)

Talrijke transportbedrijven ondervinden dagelijks de negatieve gevolgen van het tekort aan chauffeurs. Het aantal beschikbare vrachtwagenchauffeurs daalt systematisch, onder meer omdat de oudere werknemers met pensioengaan.


Maar de vraag chauffeurs blijft niet alleen groot, maar stijgt nog altijd explosief. Dat heeft onder andere te maken met de forse groei van online shopping.


Het uitzendbedrijf Randstad heeft alleen al in België honderden vacatures die het voorlopig niet ingevuld krijgt. Het organiseert daarom gratis opleidingen tot chauffeur C/CE.


Geïnteresseerden vernemen er meer over tijdens vier transportdagen die deze maand plaatsvinden in Brugge (22 maart), Wilrijk (24 maart), Sint-Niklaas (29 maart) en Alken (31 maart). Inschrijven kan via de website randstad.be.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten