Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Grensoverschrijdend werk- en opleidingscentrum in Gents havengebied

Om werkgevers in het havengebied North Sea Port te ondersteunen in de zoektocht naar de juiste profielen, richten verschillende partners aan beide zijden van de grens een nieuwe organisatie op: 'North Sea Port Talent'. Dit grensoverschrijdend werk- en opleidingscentrum in het havengebied is een Gents-Zeeuwse primeur. Met de ondertekening van een intentieverklaring bezegelden de stad Gent, de VDAB Oost-Vlaanderen, de Nederlandse tegenhanger UWV, North Sea Port en VeGHO (de havenafdeling van Voka) het voornemen om nog dit jaar van start te gaan met het initiatief.

Grensoverschrijdend werk- en opleidingscentrum in Gents havengebied

North Sea Port Talent zal bedrijven in de haven helpen om de juiste profielen aan te trekken. Het centrum luistert bij ondernemers welke problemen ze ondervinden om hun vacatures in te vullen en gaat dan op zoek naar geschikte kandidaten uit Vlaanderen, Nederland en daarbuiten. Ook voor de opleidingsnoden van de bedrijven in de haven zoekt het centrum een passend antwoord. Het nieuwe centrum moet daarnaast helpen om het havengebied te promoten als aantrekkelijke werkplek, want voor vele potentiële medewerkers is de haven vandaag nog onbekend terrein.

North Sea Port als economische motor voor Oost-Vlaanderen en Zeeland is niet alleen een concentratie van bedrijven, maar ook van tewerkstelling. De haven staat voor 102.000 directe en indirecte jobs. De 550 bedrijven in het havengebied zijn steeds op zoek naar medewerkers. Het havengebied is één economische regio en dus ook één tewerkstellingspool. Omdat daar een landsgrens doorloopt, is het soms een beetje complexer om mensen aan het werk te helpen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten