Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Hoogtechnologisch distributiecentrum voor Lecot

Ter uitbreiding van de bestaande magazijnhallen in Heule investeert Lecot op de naburige site van het voormalige bedrijf Hoorens Printing in de bouw van een nieuwe hoogstapelmagazijn van 6.000 m². Het kloppende hart van deze logistieke operatie wordt een volautomatisch bakkenmagazijn van Knapp. Het zestien meter hoge OSR shuttle systeem zal in de eerste fase 58.000 baklocaties omvatten en kan later verdrievoudigen.

KNAPP OSR Shuttle EVO
Logflow

Het distributiecentrum werd ontworpen door architecten- en ingeineursbureau DBG op basis van een conceptual design studie van Logflow. Het laat toe om in de komende jaren ‘logistics 4.0’ technologieën in te pluggen. Zo werd het receptie-proces uitgedacht om de 110.000 verschillende referenties eenvoudig te ontvangen zonder vereiste productkennis en zal de magazijnoperator via artificiële intelligentie worden geassisteerd. Bovendien is er een sorteerinstallatie voorzien om zowel afhaalbestellingen, filiaalherbevoorradingen als transporteurzendingen zonder moeite uit te sorteren, om ze daarna met autonome heftrucks (AGV/AMR) af te voeren. In de eerste fase worden twee tachtig meter lange gangen met een hoogte van zestien meter opgetrokken, goed voor 58.000 baklocaties. Op termijn kan het opslagsysteem verdrievoudigen tot 174.000 bakposities. De 74 OSR™ EVO shuttles zorgen voor de aan- en afvoer van bakken naar verschillende ergonomische Pick-it-Easy werkstations. De sloop- en bouwwerken zijn intussen gestart; naar verwachting zal het nieuwe systeem tegen de zomer van 21025 operationeel zijn. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten