Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

MCS Rental Software: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en meer omzet.

MSC timesheet

Wat is digitalisering?

Een belangrijk gegeven is dat digitaliseren verder gaat dan papierloos werken of spreadsheets gebruiken.
Als je het goed doet, dan zorgt digitaal werken voor nieuwe synergie in jouw bedrijf. Dat begint met het analyseren van de interne bedrijfsprocessen, van de wijze waarop afdelingen samenwerken in het vormgeven van de klantreis. Vervolgens optimaliseer je de verhuurprocessen in één geïntegreerd systeem, waarmee de efficiëntie toeneemt en je de klanttevredenheid verhoogt.

Wat zijn zoal de belangrijkste redenen voor digitale transformatie?

Bij verhuurbedrijven speelt digitalisering een centrale rol bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en de redenen zijn:

  • Gefragmenteerde systemen – Overlappende software en/of applicaties

    Integreren van applicaties elimineert dubbel werk, bevordert communicatie tussen je teams en de doorlooptijd. Daarmee reduceer je stress en kosten.
  • Verouderde software – Trage systemen zonder support of updates, leiden tot problemen en beperken de groei.

    Toekomstbestendige software die je bedrijfsprocessen ondersteunen is essentieel voor jouw succes.
  • Onbetrouwbare data - Zakelijke beslissingen worden moeilijker als de data ontoegankelijk is.

    Met moderne software zijn jou verhuurgegevens gemakkelijk om te zetten naar  essentiële managementinformatie.
  • Handgeschreven formulieren – En bonnetjes behoren tot het verleden.

    Papierloos en digitaal werken bespaart tijd en geld.. Medewerkers kunnen onderweg werken met betrouwbare, nauwkeurige gegevens.

De uitdagingen bij digitalisering voor de Verhuurder

Eén van de grootste belemmeringen is een diep verankerde 'manier van doen' bij medewerkers en dat wat nieuw of onbekend is zorgt voor weerstand.

Daarom is een open en eerlijke houding belangrijk, bespreek met je mensen welke resultaten je wilt bereiken en vraag naar hun gedachten en ideeën. Met een duidelijk plan, goede structuur en heldere uitleg om de werkprocessen te veranderen, zodat saai dubbel werk verdwijnt waardoor de werkomgeving interessanter en gevarieerder wordt.

Plan het digitaliseringstraject

Je digitaliseringstraject moet zorgvuldig worden gepland met vastgestelde doelen en resultaten in elke fase. Hoe beter het plan, hoe soepeler de transitie zal verlopen. Eén van de beste manieren om succes te behalen, is de keuze van een goede softwareleverancier die je kunt vertrouwen, bekend is met jouw sector en de klant-geleid investeert in doorontwikkeling.
Probeer het niet alleen te doen. De juiste softwareleverancier stelt je in staat om een helder stappenplan te creëren leidend tot digitale, efficiëntere en klantvriendelijkere bedrijfsprocessen!

MCS kan helpen bij het digitaliseren

MCS heeft bij vele verhuurbedrijven een digitale transformatie gerealiseerd. MCS zorgt ervoor dat verhuurbedrijven niet alleen hun weg vinden in het land van digitalisering maar ook echt hun doelen realiseren. Naarmate slimmer wordt gewerkt, blijken bedrijfsprocessen efficiënter en neemt de winst toe.
MCS biedt een alles-in-één softwarepakket met cloud-, web- en mobiele apps voor verhuurgroei, toename van de productiviteit en gebruikersgemak.  MCS levert al 40 jaar verhuursoftware en heeft ca. 10.000 gebruikers.

Telefoon: +31 (0) 38 799 9002
https://www.mcsrentalsoftware.com/nl/
welkom@mcsrentalsoftware.com

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten