Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Publi-reportage | MCS Rental Software gaat een stap verder met zijn verbeterde Werkbon app

MCS, leverancier van verhuursoftware, verbetert de functionaliteit van zijn Werkbon app en zorgt ervoor dat veiligheidsinspecties van apparatuur grondig en efficiënt worden uitgevoerd. MCS helpt verhuurbedrijven bij het organiseren van hun apparatuur en onderhoudsschema's en het uitvoeren van veiligheidscontroles. Met de Werkbon app van MCS hebben technici onderweg toegang tot alle informatie die ze nodig hebben. Met behulp van krachtige gps-tracking en mobiele technologie kunnen taken worden toegewezen aan de dichtstbijzijnde, best uitgeruste technicus.

NL-MCS-Workshop-Mobile


Verhuurbedrijven kunnen voor elk serienummer van de apparatuur een checklist op maat maken. Checklists zorgen ervoor dat alle stappen in een werkorder correct worden uitgevoerd en begeleiden technici bij inspecties, risicobeoordelingen en reparaties vanaf elke locatie. Het gebruik van digitale checklists zorgt ervoor dat iedereen in het bedrijf de meest actuele inspectievereisten gebruikt en het werk nauwkeurig uitvoert. Richard Roessler, Sales manager Benelux, legt uit

"Het is handig om aangepaste checklists te hebben voor verschillende modellen apparatuur, aangezien niet elk product op de machinelijst van het verhuurbedrijf van dezelfde fabrikant is. Dit betekent dat de inspecties kunnen worden uitgevoerd volgens de exacte specificaties van de fabrikant."

Checklists en documentatie hoeven niet langer door technici te worden afgedrukt om mee te nemen in het veld, wat tijd en papier bespaart. Nu alle gegevens elektronisch worden bijgehouden, is het eenvoudiger om inspectiedocumenten te controleren, ervoor te zorgen dat veiligheidscertificaten up-to-date zijn en inspectiedocumenten te delen tussen depots.
Monteurs ontvangen nieuwe opdrachten via hun mobiele apparaten, zodat ze de checklist gemakkelijk kunnen raadplegen. Zodra de taak is voltooid, wordt de informatie teruggestuurd naar de applicatie voor werkplaatsbeheer. Met de Werkbon app van MCS wordt de efficiëntie van de werkplaats verhoogd en de taakplanning nauwkeuriger. Richard Roessler vervolgt,

"De productiviteit van technici verbetert omdat ze op een knop kunnen klikken wanneer ze een taak beginnen en beëindigen. Het is gemakkelijk om de activiteit gegevens van monteurs te analyseren, zodat inleners accurate referentietijden voor individuele taken kunnen vaststellen. Tijdsramingen en planning worden hierdoor nauwkeuriger en werkplaats- of depotmanagers kunnen actuele informatie inzien over alle lopende en voltooide werkorders."

Met de Werkbon app van MCS kunnen technici ook foto's van schade of uitgevoerde werkzaamheden uploaden, eventuele kosten, onderdelen en arbeid aan de werkorder toewijzen en instructies naar het depot sturen om onderdelen te bestellen.

Om ervoor te zorgen dat technici uitgerust zijn met de nodige uitrusting wanneer ze een opdracht uitvoeren, kan MCS Rental Software de voorraad van bestelwagens bijhouden. De bestelwagen wordt ingericht als een depot en met het systeem kunnen verhuurbedrijven minimum- en maximumvoorraden instellen om ervoor te zorgen dat de bestelwagens goed bevoorraad zijn. Dit verhoogt de ‘first-time’ reparaties voor technici die onderweg zijn.

De Werkbon app wordt ontwikkeld en geleverd door MCS, wat resulteert in meer flexibiliteit en gemak bij het rapporteren. Een real-time rapport kan worden gegenereerd voor elk detail. Het geeft verhuurbedrijven een beter inzicht in de werkelijke werkduur, de prestaties van de monteur en de reistijden.
De krachtige functies binnen de Werkbon app stroomlijnen de onderhouds- en reparatieprocessen voor verhuurbedrijven en minimaliseren de stilstand van apparatuur.

MCS Rental Software

MCS, de leverancier van verhuurbeheer software en leider in de verhuur industrie, levert al bijna 40 jaar oplossingen aan verhuurders in verschillende bedrijfssectoren. MCS kan bogen op een jarenlange ervaring en heeft wereldwijd honderden tevreden klanten.

Vandaag de dag blijven de producten en diensten van MCS in de voorhoede van de technologische vooruitgang groeien en evolueren met een veeleisende en steeds veranderende markt. De financiële kracht van het softwarebedrijf, de strategisch zakelijke partnerships en de trackrecord van installaties onderstrepen het vermogen om bewezen technologie met tastbare zakelijke voordelen te leveren.

Contact

MCS Rental Software
Tel +31 38 799 9004
welkom@mcsrentalsoftware.com
https://www.mcsverhuursoftware.nl
Twitter:@MCS_Verhuur
LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/mcs-verhuursoftware/

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten