Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Mobiel oplaadstation van Sortimo en Bosch

Sortimo en Bosch hebben een mobiel oplaadstation ontwikkeld voor de blauwe L-Boxxen van het elektrische gereedschap, dat perfect integreerbaar is in het Sortimo-rekkensysteem. Het oplaadstation bestaat uit een houder voor de L-Boxx die het mogelijk maakt om tijdens het transport zonder problemen het gereedschap op te laden doorheen de wand van de L-Boxx. Zo zijn elektrisch gereedschap en reservebatterijen altijd klaar voor gebruik bij aankomst op de bouwwerf en wordt de reistijd nuttig ingevuld.

Mobiel oplaadstation van Sortimo en Bosch

Het Bosch Wireless Charging L-Boxx-oplaadstation is compatibel met elke conventionele L-Boxx 136. Deze kan eenvoudig in de houder geplaatst worden waarna beide batterijen meteen beginnen op te laden, zonder kabel. Er is enkel een speciale inleg nodig voor de L-Boxx 136, zodat opladen doorheen de wand mogelijk is zonder open contactpunten.

De Wireless Charging-inleg houdt de Bosch Powertools en bijhorende batterijen op hun plaats. De houder kan geïntegreerd worden in een Sortimo-inrichting, maar kan ook gemonteerd worden op de wand van het bedrijfsvoertuig. De bijhorende omvormer zit reeds in de houder zodat opladen via de sigarettenaansteker mogelijk is. Het oplaadstation kan ook worden aangesloten op het stroomnet met een 230 V-aansluiting.

Dankzij het nieuwe oplaadstation zijn professionals niet afhankelijk van een vaste oplaadtijd, wat een niet te onderschatten tijdbesparing oplevert. Opladen tijdens het transport vereenvoudigt de werkdag en voorkomt het risico om op de bouwwerf aan te komen met niet-opgeladen elektrisch gereedschap.

Met de compatibiliteit tussen het oplaadstation en het systeem voor bedrijfswageninrichting benadrukken Sortimo en Bosch hun gezamenlijke en voortdurende inspanningen om de werkdag van vakmensen gemakkelijker te maken door gebruiksvriendelijke producten, waardoor deze laatsten zich beter kunnen focussen op hun job.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten