Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Nieuw hypermodern distributiecentrum voor Cebeo

Na een intensieve zoektocht vond Cebeo eind 2020 een geschikt terrein van 11,5 hectare op de industriezone Tournai Ouest 3. 250 medewerkers kunnen er nu aan de slag in een hypermoderne gebouw van 55.000 vierkante meter. Een investering van 85 miljoen euro.

Ontwerp zonder titel (66)

Cebeo ging in zee met Knapp voor het ontwerp van het Order Storage and Retrieval-zone (OSR), een geautomatiseerd opslag- en transportsysteem. De operator zal met behulp van een gebruikersvriendelijk ‘pick-to-light’-systeem elke bestelling genereren, waarna die vervolgens door de automaat opgezocht en via shuttles naar de juiste plaats zal worden gebracht. 

Voor grotere artikelen en pakketten met afwijkende afmetingen werden specifieke zones ingericht. Ook voor kabels werd een geautomatiseerde oplossing uitgewerkt. De kabelbobijnen worden gestockeerd in de ‘Cable Highbay’, die 10.000 palletlocaties omvat en over vijf onbemande kranen beschikt voor het transport. Elf versnijdingsmachines kunnen de kabels op maat versnijden. Naast het distributiecentrum is er nog 10.000 m2 bijkomende opslagruimte in open lucht voor de bobijnen.

Bij de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum besliste Cebeo ook om zijn klanten enkel nog met herbruikbare bakken uit gerecycleerd plastic te beleveren. Daardoor spaart het bedrijf jaarlijks een miljoen kartonnen verpakkingen uit. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten