Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Nieuwe Citan wordt vanaf volgende maand geleverd

De nieuwe Mercedes-Benz Citan kan sinds vorige maand besteld worden. Deze compacte bestelauto wordt in eerste instantie leverbaar als gesloten bestelwagen en als Tourer. Binnenkort volgen varianten met een lange wielbasis, evenals een Mixto-uitvoering. De eerste leveringen zijn gepland voor midden volgende maand.

Nieuwe Citan
© Mercedes-Benz AG
De nieuwe Mercedes Benz Citan heeft het dna dat klanten van het merk gewoon zijn: van zijn onmiskenbare design tot zijn rijgedrag en uiteraard de veiligheids- en connectiviteitssystemen. Ondanks een royaal ruimteaanbod en een hoog laadvolume heeft de Citan compacte buitenafmetingen die de nieuwe bestelwagen een breed scala aan toepassingen bieden, vooral in binnenstedelijke distributie-activiteiten.
 
De Gesloten Bestel- en Tourer-versies zijn leverbaar in combinatie met het PRO-uitrustingsniveau. Daarbij zijn bv. de portiergrepen en sierstrips op de schuifdeuren in carrosseriekleur uitgevoerd. Het interieur en het passagiers- en laadcompartiment worden verlicht met leds. Eveneens standaard inbegrepen zijn het Mercedes Benz-audiosysteem, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, airconditioning en elektrisch bediende ramen vóór met comfortfunctie. De laadruimte van de Citan Gesloten Bestel PRO is uitgerust met een kunststof vloer.
 
Schuifdeuren zijn praktische features, vooral in krappe parkeerplekken. De Citan Tourer wordt altijd geleverd met twee schuifdeuren. De Citan Gesloten Bestel heeft er standaard één.
 
Ondanks hun lagere energieverbruik bieden de optionele LED High Performance-koplampen 's nachts nog meer veiligheid dankzij hun bredere lichtbundel en een lichtkleur die vergelijkbaar is met die van daglicht.
 
Aanvullend op de standaarduitrusting voorziet het actieve-veiligheidpakket de Citan Gesloten Bestel van een aantal extra rijassistentiesystemen. Voorbeelden zijn actieve rem-assistent, actieve spoor-assistent, snelheidsassistent en dodehoekassistent.
 
Het parkeerpakket omvat de actieve parkeerassistent met Parktronic. Het systeem assisteert de bestuurder bij het manoeuvreren in en uit een parkeervak door stuurhulp te bieden. Haakse parkeervakken kunnen zowel vooruit- als achteruitrijdend worden gebruikt, terwijl in parallelle parkeervakken alleen achteruit kan worden ingeparkeerd. Wanneer de actieve parkeerassistent is gebruikt om in te parkeren, kan deze ook worden gebruikt om het parkeervak te verlaten. Parktronic detecteert ook zijdelingse obstakels en waarschuwt voor hun aanwezigheid.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten