Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Partoens Agro Service koopt twee Arocs-trekkers met HAD

Partoens Agro Service uit Bree heeft onlangs twee identiek uitgevoerde Arocs 1848 LS 4x4-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het vervoer van mais, granen en mest, dat voorheen door tractoren werd uitgevoerd. De komst van de vrachtwagens betekent de entree van Mercedes-Benz in het wagenpark van het bedrijf. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz-dealer Smeets Autogroep uit Ittervoort (Nederland).

Partoens Aroc Mercedes Trucks
De twee Arocs 1848 LS 4x4-trekkers zijn uitgevoerd met de comfortabele, luchtgeveerde StreamSpace-cabine met een lage 17 cm-motortunnel. De trucks hebben verschillende slimme veiligheidssystemen: Active Brake Assist 4, Lane Keeping Assist, Telligent-afstandsregeling en zijzicht- en achteruitrijcamera’s. De veiligheidssystemen zijn een welkome hulp, omdat de trucks veel op terreinen van landbouwbedrijven komen met weinig ruimte om te manoeuvreren. De grijze metallic lak, lampenbeugel onder de grille en de ledlampen op het dak geven de ‘Arocs-broers’ een robuuste uitstraling. 

Configuratie 4x4 (HAD)

De trekkers nemen de plaats in van tractoren. Deze keuze voor de trekkers werd gemaakt vanwege het lage eigen gewicht, de lage onderhoudskosten en de wendbaarheid van de trucks. De vrachtwagens rijden met grote regelmaat op onverhard terrein. Om daar goed uit de voeten te kunnen, zijn de Arocs-trekkers voorzien van een hydraulisch aangedreven vooras (HAD). Er is gekozen voor de hydraulische variant omdat deze een stuk lichter is dan de mechanisch aangedreven vooras. Om de verschillende grondstoffen te vervoeren, zijn beide trekkers voorzien van een hydraulieksysteem voor een (mest)tank, kipper en walking floor. Het feit dat Mercedes-Benz Trucks dit systeem af fabriek kon leveren, was één van de redenen om voor de Arocs te kiezen. Ook hebben de trucks een schuifbare koppelschotel, waardoor de trekkers verschillende soorten trailers kunnen trekken. 

Grondwerken

Partoens Agro Service is gevestigd in Bree. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van werkzaamheden voor agrarische bedrijven, waaronder transport en opslag van granen, mest en vloeistoffen en grondwerkzaamheden. Het bedrijf heeft behalve over verschillende landbouwmachines de beschikking over een bescheiden vloot van vier trucks. 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten